torsdag 25 februari 2010

Frusen Cheesecake

De här är jättegott, enkelt att göra och kan förberedas. Grundreceptet är med digestivekex. Men till jul brukar jag byta ut dessa mot pepparkakor. De blir jättegott!

Ingredienser 1 form.

3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
Digestivekex / pepparkakor

Gör så här: Ta fram tre bunkar. Separera äggen. Vitan i en bunke och gulorna i en annan. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt vanilj och strösockret till gulorna. Vispas pösigt. Tillsätt osten och vispa på låg hastighet. Vispa grädde i en tredje bunke. Och blanda gulvispet med grädden. Vänd slutligen ner äggvitan. Krossa kakorna och lägg så att de täcker botten på en form. Häll på smeten och strö över krossade kex på toppen. Plasta och ställ in i frysen. Är frusen på ca 5 timmar. Ta fram en halvtimme innan servering.

Inga kommentarer: