torsdag 25 februari 2010

Köttfärspaj

Ingredienser 1 paj.

Pajdeg:
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 g smör
Ca 0,75 dl vatten

Fyllning:
1 rödlök, hackad
1-2 pressade vitlöksklyftor
300 g köttfärs
1/2 köttbuljongtärning
1/2 tsk pizzakrydda
1/2 dl matlagningsgrädde
1/4 dl créme fraiche
2 msk chilisås
2 msk tomatpure
1 liten burk majs
2 ägg
1 dl mjölk
100-150 g riven ost, gärna nån med lite smak.
2 tomater, skivade

Ugn: på 225°

Gör såhär: Smörj pajformen. Kör alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Kavla ut eller tryck ut degen i pajformen. Nagga degen med en gaffel. Ställ den i frysen ca 20 minuter.

Fyllningen: Bryn rödlöken och vitlöken tills den blir mjuk. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den får lite färg.Krydda med salt, peppar, pizzakrydda. Tillsätt grädde, créme fraiche, chilisås, tomatpure och majs.Låt koka några minuter.Vispa under tiden äggen med mjölken.Ta fram pajdegen. Fyll med köttfärsen. Fördela den rivna osten uppepå köttfärsröran. Häll över ägg/mjölkblandningen. Lägg på tomatskivorna.Grädda ca 25-30 minuter. Servera med en god sallad till!

Inga kommentarer: