Ingredienser 6 port.
10 potatisar
1 gul lök, finhackad
1-2 klyftor vitlök, rivna
400 g köttfärs
1 msk vetemjöl
1/2 dl buljong från tärning
1-2 msk tomatpuré
1 krm timjansalt
Sås:
3 msk margarin
4 msk vetemjöl
6-7 dl mjölk
4 dl lagrad ost, riven
salt och peppar
Ugn: 225 grader
Gör så här: Fräs lök, vitlök och färs med matfett tills färsen blir smulig.Strö över mjölet och späd med buljong.
Krydda med tomatpuré och låt småkoka 10–15 minuter.
Fräs matfett med mjöl i en kastrull och späd med mjölken.Smaka av med salt och peppar och låt koka 10 minuter.
Ta kastrullen av värmen och rör ner osten.
Skiva potatisen.
Varva potatis, färs och ostsås i en smord ugnsform. Börja och sluta med sås.
Se till att det blir rikligt med sås överst. Gratinera i ugnen ca 30 - 40 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar