torsdag 25 februari 2010

Köttfärsmoussaka - den med potatis.

Ingredienser 6 port.dsc00895

10 potatisar
1 gul lök, finhackad
1-2 klyftor vitlök, rivna
400 g köttfärs
1 msk vetemjöl
1/2 dl buljong från tärning
1-2 msk tomatpuré
1 krm timjansalt

Sås:

3 msk margarin

4 msk vetemjöl

6-7 dl mjölk

4 dl lagrad ost, riven

salt och peppar

Ugn: 225 grader

Gör så här: Fräs lök, vitlök och färs med matfett tills färsen blir smulig.Strö över mjölet och späd med buljong.
Krydda med tomatpuré och låt småkoka 10–15 minuter.
Fräs matfett med mjöl i en kastrull och späd med mjölken.Smaka av med salt och peppar och låt koka 10 minuter.
Ta kastrullen av värmen och rör ner osten.
Skiva potatisen.
Varva potatis, färs och ostsås i en smord ugnsform. Börja och sluta med sås.
Se till att det blir rikligt med sås överst. Gratinera i ugnen ca 30 - 40 min.

Inga kommentarer: