MMMmm.. gott om man tycker om mörk tryffel.. bryter av härligt mot den syrliga cremen och de sötsyrliga hallonen.. Perfekt avslutning på en middag.. Och gärna med en kopp kaffe till!
Receptet är för 8 mindre portioner.
Ingredienser / Mascarponecremen
2 äggulor
2 msk socker
250 g mascarponeost
Cesten* av en lime
2 msk limesaft
1 dl vispgrädde
Ingredienser / Chokladtryffeln
50 g mörk choklad, helst 70%. Ju finare desto bättre.
1 dl vispgrädde
Några hallon att toppa desserten med innan servering. Halvfrusna eller färska.
Gör så här:
1. Vispa gulor och sockret fluffigt. Tillsätt övriga ingredienser till cremen. Vispa med elvispen tills de tjocknat en aning. Häll upp i portionsformar och ställ kallt minst en timme.
2. Krossa chokladen. Hetta upp grädden. Dra av grädden från värmen och lägg i chokladen. Rör tills de blir slätt och chokladen smält. Låt stå och svalna.
3. Fördela tryffeln ovanpå cremen. Låt stå en stund i kylen. Toppa med hallon precis innan servering.
*Cest = finrivet skal av citrusfrukt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar