torsdag 25 februari 2010

Kasslerpaj med ricotta och parmesan.

Pajdeg

200 gram vetemjöl

125 gram smör

2 msk vatten

Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader.

Fyllning:

3- 4 tomater

1 bit kassler ca 300g

2 ägg

1 dl creme fraiche

2 dl ricottaost

1 1/2 dl riven parmesanost

2 msk färsk hackad basilika

Gör så här: Skiva tomaterna och kasslern tunt och varva i botten på den förgräddade pajdegen. Salta och peppra. Vispa ihop fraiche, ricottan, ägg, parmesanen och basilikan. Häll blandningen i pajformen och grädda den i 200 grader i ca 40 min. Servera en god salllad till!

Inga kommentarer: