torsdag 25 februari 2010

Kyckling i dillsås.

Man behöver inte alltid vara så inrutad och klassisk. Här har jag bytt ut orginalet, kalv mot kyckling. Om man vill ha ännu mera syra kan man droppa i lite ättika... men var försiktig.

Ingredienser 3 port.

500g kycklingfiléer delade i mindre bitar.

1 dl creme fraiche

1 dl matlagningsgrädde

3 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning

2 morötter - skurna i tunna slantar

1 citron, saft + skal

ca 2 msk frusen dill

Gör så här: Fräs kycklingbitarna i lite smör några minuter. Krydda med salt och peppar. Häll på fraiche, grädde och buljongen. Låt koka i ca 10 min. Tillsätt morotsslantarna skal och saften av citronen. Låt koka en stund tills morötterna känns medelmjuka (al dente). Red av med lite maizena eller toppredning. Avsluta med att vända ner dillen. Servera med kokt potatis och grönsaker.

Inga kommentarer: