onsdag 24 februari 2010

Hasselnöt och mandelmacaron med kaffekräm


Riktigt goda macaroner med fyllig kaffesmak. Mina vänners favoriter.
Ingen kan motstå dessa läckerbitar.

ca 35 st.

100 g hasselnötter
100 g mandel
4 dl florsocker
4 äggvitor

Fyllning:
1 msk maizena
1 dl starkt kaffe
1 äggula
125 g smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Mixa eller mal nötterna och mandeln fint. Blanda de mixade med flosockret.
3. Vispa vitorna till vitt hårt skum. Vänd ner nötblandningen.
4. Klicka ut ca 70 st teskedstora på bakpappersklädda plåtar.
5. Låt kakorna vila i minst 45 min innan de gräddas.
6. Grädda i ca 17 - 20 min, mitt i ugnen. De ska släppa från pappret när man lyfter dom.
7. Låt svalna en stund på plåten så släpper de lättare från pappret.
8. Häll kaffet i en kastrull. Vispa ner maizenan. Sjud under omrörning tills de har tjocknat. Låt svalna och rör ner äggulan.
9. Rör smör, florsocker och vaniljsockret smidigt. Rör ner kaffekrämen, lite i taget.
10. Lägg ihop kakorna två och två med smörkrämen emellan.

Förvara kakorna i frysen.

Inga kommentarer: