torsdag 25 februari 2010

Mustig köttgryta med svartvinbär.

Ingredienser 4 port.

500 g högrev, skuret i bitar.

2 st gula lökar, hackade

1 dl konc. svartvinbärssaft

2 dl creme fraiche eller matlagningsgrädde

2 dl vatten

1 st buljongtärning

10 krossade enbär

2 msk kinesisk soya

1 msk torkad timjan

Gör så här: Bryn kött och lök. Fort och på ganska hög värme. Stek i omgångar annars finns risk att köttet kokar istället. De ska få färg. Häll i gryta. Skyn som blir ska också ner i grytan. Tillsätt resten av ingredienserna. Sätt på lock och låt koka på svag värme i ca 1 1/2 timme. Kolla om köttet blivit mört och rör om då och då. Salta och peppra. Kanske får reda av den. Servera med kokt potatis och grönsaker!

Inga kommentarer: