torsdag 25 februari 2010

Rågsiktslimpor

Ingredienser 3 mindre limpor

50 g margarin
5 dl liter vanlig mjölk.
1 pkt jäst
1/2 msk salt
1/2 dl sirap
1 msk stött fänkål
1 msk stött anis
ca 1,4 l rågsikt

Ugn: 225 grader

Gör så här: Smält matfettet i kastrull. Häll i vätskan och värm till 37 grader.
Smula jästen i degbunke. Häll över vätskan och rör ut jästen. Häll i allt utom mjölet. Rör om.
Ta i hälften av mjölet. Rör om. Sedan häller du i lite i taget och knådar till en deg. (Gör den hellre för kladdig innan jäsning,så kan du knåda i lite mer mjöl vid utbakning.)
Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Hellre mer än mindre!
Dela degen på 3 och baka ut till smala långa limpor. Lägg på bakplåtspapper. Skåra bröden. Lägg på bakduk.
Jäsning 30 min.
Grädda i ca 8 - 10 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på galler under en duk.

Inga kommentarer: