Botten:
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
100 g margarin
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
1 äggula
Topping: 1/2 liter färska eller halvfrusna blåbär.
Ugn: 200 grader.
Gör så här:
1. Börja med botten. Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smöret och låt svalna.
2. Blanda bakpulver och mjölet. Vänd ner detta växelvis med smöret i äggvispet.
3. Häll upp i en smord och bröad rund springform. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min.
4. Stjälp upp kakan på ett fat och låt svalna under formen.
5. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en kastrull. Sjud detta under omrörning tills de blivit en tjock kräm. Låt svalna.
6. Bred krämen över kakan och toppa med blåbären.
Tips! Variera kakan genom att toppa med andra bär!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar